Kimi Räikkönen a csapat új világbajnokaként volt jelen a Ferrari szezonzáró ünnepségén tegnap Mugellóban, ahol több ezer rajongó ünnepelte. A finn szerint könnyebb év következik jövőre a csapatnak:

“Jövőre könnyebb lesz, nemcsak nekem, de a csapatnak is. Idén kicsit nehezen ment az autót a nekem legmegfelelőbbre beállítani, majd meglátjuk, hogy az új autóval hogy megy. Még nem tudjuk, hogy mennyire lesz jó, de nagy elvárásaink vannak. A jövő évben kiderül, mindenestre jó előérzetünk van” – mondta Räikkönen az újságíróknak.

A világbajnok arról is beszélt, hogy a kipörgésgátló betiltása miatt nagyon várja 2008-at, szerinte ez jót tesz majd a versenyzésnek.

Többezer tifosi ünnepelte Kimit

Többezer tifosi ünnepelte Kimit


“Amikor a Forma-1-be kerültem, nem volt kipörgésgátló. Sok minden változik majd, szerintem élvezetesebb lesz! A kipörgésgától betiltása az előzésekre is több lehetőséget nyújt majd.”

A másik ferraris, Felipe Massa visszafogottabban nyilatkozott az újításról:

“Egyelőre még nem vezettem kipörgésgátló nélküli autót, de csak hozzászokás kérdése. Majd meglátjuk, hogy a vezetési stíluson vagy esetleg az autón kell-e változtatni.”