A Nemzetközi Motorsportszövetség párizsi ülésén tegnap a Motorsport Világtanács jóváhagyta a Forma-1-es világbajnokság 2008-as versenynaptárát. Nagy meglepetés nincs, de néhány dolog a lehetségesből biztossá vált.

A végleges menetrendben nem történt változás a július végén kiadott tervezethez képest. Az idei szezonnál eggyel több futam kerül megrendezésre.

Két új versenyhelyszín is bemutatkozik 2008-ban: az egyik az Európa Nagydíj néven futó valenciai utcai verseny, a másik pedig a Szingapúri Nagydíj. Az utóbbi különlegessége, hogy nemcsak utcai, de a Forma-1 történetének első éjszakai futama is lesz.

Az Amerikai Nagydíj jövőre már nem szerepel a versenynaptárban, a Bernie Ecclestone által előbb kiutált, majd visszavett Francia Nagydíj pedig megszokott időpontjában kerül megrendezésre 2008-ban is.

A 23. Magyar Nagydíj augusztus 3-án kerül sorra.

Ahogy idén, jövőre is két háromhetes szünet lesz, az egyik az első három tengerentúli versenyt követően áprilisban keseríti az F1-rajongók életét, míg a második a hagyományos nyári szünet augusztusban, a magyar és a török verseny között.

Verseny Időpont
 Ausztrál Nagydíjmárcius 16.
 Maláj Nagydíj március 23.
 Bahreini Nagydíjáprilis 6.
 Spanyol Nagydíjáprilis 27.
 Török Nagydíjmájus 11.
 Monacói Nagydíjmájus 25.
 Kanadai Nagydíjjúnius 8.
 Francia Nagydíj június 22.
 Brit Nagydíjjúlius 6.
 Német Nagydíjjúlius 20.
 Magyar Nagydíjaugusztus 3.
 Európai Nagydíjaugusztus 24.
 Olasz Nagydíjszeptember 7.
 Belga Nagydíjszeptember 14.
 Szingapúri Nagydíjszeptember 28.
 Kínai Nagydíj október 12.
 Japán Nagydíjoktóber 19.
 Brazil Nagydíjnovember 2.