A kétszeres világbajnok Fernando Alonso tegnap a Brazil Nagydíjon nem tudott triplázni a McLarennel. A  McLarennel való elégedetlenségét nem is rejti véka alá, a spanyol szerint a csapat rossz döntései miatt úszott el a cím.

“Nem úgy tűnik, hogy jól irányították volna ezt az idényt. Az eredmény magáért beszél. A McLaren valószínűleg a döntései miatt vesztette el a bajnokságot, főképp az idény második felében. Az sem titok, hogy nekem sem nagyon segítettek” – mondta Alonso a spanyol Cadena Ser rádiónak.

Alonso nagyon szívére vette, hogy a Kínai Nagydíj után a csapatfőnök, Ron Dennis azt nyilatkozta, hogy Fernando ellen versenyeztek Hamiltonnal. Már sokadszorra említi nyilvánosan, most abban az összefüggésben, hogy emiatt veszítettek:

Nincs kapcsolatuk egymással

Nincs kapcsolatuk egymással


“Amit Ron Dennis mondott Kínáról, az egy szándéknyilatkozat volt. A McLarennek megvolt a maga része abban, hogy elveszítette a címet, a Ferrari pedig jobb volt.”

A BMW-k és a Williamsek üzemanyaga körül kialakult bizonytalanság, majd a McLaren fellebbezése Alonso szerint rossz döntés, a spanyol nem szeretné, ha végül mégis Hamilton lenne valahogy a bajnok:

“Ez egy vicc lenne, és ilyenből már így is túl sokat láttunk idén. Ha valami ilyesmi történne, az teljesen lejáratná a sportot.”

Bár Alonso és a menedzsere kategorikusan tagadják, hogy kapcsolatban állnának más csapattal, sőt, a spanyol azt mondja, hogyha menne is valahova, akkor sem biztos, hogy a Renault-hoz, a kétszeres világbajnok sorsa mindenesetre két héten belül tisztázódhat:

“A versenyzők kérdésére – ahogy mindig is mondtuk – az idény vége után válaszolunk. Két héten belül kiderül” – mondta Ron Dennis még Interlagosban.