A hétszeres világbajnok Michael Schumacher nem egy szoros bajnoki küzdelmet látott már testközelből pályafutása alatt, most azonban csak nézőként követi majd a rég nem látott izgalmakat hozó idény zárófutamát.

“A világbajnokságot záró Brazil Nagydíj nagy csatát hoz. Jól emlékszem, hogy milyen feszültséggel jár egy ilyen hétvége a versenyzőknek, és hogy őszinte legyek, örülök, hogy most otthon a kanapémról nézhetem majd a versenyt. A versenyzők még a szurkolóknál is jobban várják az ehhez hasonló nagy csatákat, persze mondanom sem kell, hogy én Kiminek és a csapatunknak drukkolok.”

A visszavonulás után az eléggé tisztázatlan tanácsadói szerepben a Ferrarinál maradó Schumacher természetesen a maranellóiakért szorít, és büszke az idei teljesítményre:

“Biztos vagyok benne, hogy izgalmas verseny lesz, ahogy az egész év is az volt, rettenetesen izgalmas bajnokság! Nagyon örülök, hogy a Ferrari mindvégig versenyképes maradt a változások és az időnkénti műszaki nehézségek ellenére is. A fiúk nagyszerű munkát végeztek!”

“Most már egy év telt el a visszavonulásom óta, de ha visszatekintek arra az utolsó interlagosi napra, nagyon sok szép emlékem van. Persze ahogy már többször is mondtam, én is és a családom is nagyon elégedett a mostani életünkkel”