A ferraris Kimi Räikkönen a szezonzáró Brazil Nagy díj előtt a bajnokságban élen álló Lewis Hamiltonnal szemben 7, Fernando Alonsoval szemben pedig hárompontos hátrányban van, de elméletileg még ő is elviheti a 2007-es címet. A finn pilóta ma ünnepli 28. születésnapját, de az ajándékot a verseny után szeretné megkapni:

“Nincs semmi különösebb tervem az ünneplésre. Jobb, ha a versenyhétvégére koncentrálok. Csak egyetlen ajándékot szeretnék születésnapomra, és remélem, hogy azt a verseny után kapom meg. Brazíliába a harmadikként érkezem, tehát nem én vagyok a favorit. De ahogy két hete Sanghajban láthattuk, bármi megtörténhet.”

“Nem nagyon készültünk Interlagosra, csináltunk néhány szimulációt,és elemeztük az adatokat. Szerintem a riválisaink is megtették a magukét, a nyomás nagy mindkét oldalon. De nekik két pilótájuk is harcban van a címért, egymással is küzdenek, reméljük, hogy hasznot húzhatunk ebből” – mondja Kimi a futam előtt.

Räikkönen eltökélt a győzelemre, mást pedig nem is nagyon tehet a bajnokság megszerzéséért:

“Ugyanúgy indulok neki ennek a versenynek is, mit az előző kettőnek. A célom a győzelem, a többi már nem rajtam múlik. Hasonló ez 2003-hoz, amikor Michaellel [Schumacher] szemben vesztettem el a címet, a Japán Nagydíjon nagyon kicsin múlott. Hamiltonnak héttel több pontja van, nincs mit számolgatni – győzni kell, ennyi. De bárhogy is alakul, nagyon izgalmas verseny lesz. Mindent beleadunk!”