A BMW Sauber idén egyértelműen a harmadik legerősebb csapat volt, a McLaren kizárásával pedig a második helyezést szerezték meg a konstruktőri világbajnokságban. Mivel pozíciójuk már a nyár vége óta megingathatatlan – jelenleg 94 pontjuk van -, így a csapat abba is hagyta az idei autó fejlesztését, és csak 2008-ra koncentrálnak. Ez azonban meglátszik a mostanában kicsit gyengébb eredményeken is.

“Nem volt valami jó hétvégénk. Először hidraulikai problémáim voltak, aztán nem esett annyi eső, mint amire számítottuk, és amihez a terveinket igazítottuk. A 100 pontos határ átlépése lehet, hogy nem lesz könnyű” – mondta Nick Heidfeld a Kínai Nagydíj után.

Hogy mégis elérjék az álomhatárt, a csapat két versenyzőjének a szezonzáró Brazil Nagydíjon legalább hat pontot kell szerezniük, ami azt jelenti, hogy közvetlenül a két élcsapat pilótái után kell befutniuk. Heidfeld nagyon elszánt, hogy meglegyen a szép eredmény, szívesen ismételné 2001-et is:

“Szépen szeretnénk befejezni az idényt. Számomra Sao Paolo a világ egyik leggyönyörűbb helye. 2001-ben harmadik lettem Interlagosban, megszerezve első dobogós helyezéséemet. Az ilyet nem felejti el az ember!”