Fernando Alonso majdnem biztosan elhagyja a McLarent az idei szezon után. Pótlásáról már régóta folynak a találgatások. A leggyakrabban emlegetett jelölt a williamses Nico Rosberg, de felmerült már Giancarlo Fisichella, a spykeres Adrian Sutil és Jenson Button neve is.

Bár Button köztudottan jövő évre is rendelkezik szerződéssel a Hondánál, de a pár évvel ezelőtti szerződéshuzavona, a “Button-gate” után már ennyi nem elég a spekulációk elfojtására. Az viszont többet mond, hogy maga Button is cáfolja a váltást:

“Jól esik, hogy az emberek ilyen értelemben beszélnek rólam. Számít, hogy mindig különböző csapatokkal emlegetnek együtt, de én jövőre is a Hondánál leszek” – mondta a 27 éves angol.

Button nagy támogatója a Honda Föld-koncepciójának is, annak ellenére, hogy pletykák szerint a csapatot felülről próbálták rávenni, hogy térjenek vissza a hagyományosabb reklámmódszerekhez. A csapat azonban jövőre is hasonló szellemben működik tovább, még ha a színek változnak is, erősítette meg Yasuhiro Wada, a Honda motorsport-igazgatója. A döntéssel a pilóta is egyetért:

“Szerintem működött a koncepció. Meg kellet ez lépni. A Forma-1-ben is tudatosítani kell ezeket a kérdéseket, és mi ezen dolgozunk.”