Az FIA elnöke pár hete nyilvánosan kigúnyolta a Sir Jackie Stewart háromszoros világbajnokot, amiért az korábban keményen megkritizálta a szervezet viselkedését a kémügyben, a McLaren elleni boszorkányüldözést említve. Mosley a skót veteránt nemrég “igazoltan félkegyelműnek” és “nevetség tárgyának” nevezte.

A háromszoros világbajnok és volt csapatfőnök skót Sanghajban arról beszélt, hogy nem hagyja annyiban az ügyet:

“Azt hiszem Max nagyon rosszul tette, hogy így reagált, mert egy nemzetközi szervezet fejeként nem illik így beszélni. Azt hiszem, rosszul ítélte meg a helyzetet, és elég dühös lehetett, nem szokott hozzá, hogy így megkritizálják. Én nem ellene beszéltem, csak általában megkritizáltam az ügy kezelését. De mindenképp nagyon szerencsétlen, hogy így viselkedett.”

“A jogi út egyáltalán nincs kizárva. Az ügyvédeim szerint minden alapom megvan, hogy lépjek, a lehetőség nyitva áll előttem. Kapcsolatban állunk – nem én személyesen, de az ügyvédeim megkeresték Mosleyt” – mondta Stewart.

Max Mosley azt állítja, hogy egyáltalán nem bánja, amit mondott:

“A brit motorsport néhány képviselője nemzeti kincsként tekint Jackie Stewartra. Én már negyven éve ismerem Jackiet, remélem megbocsátják neke, ha nekem más a véleményem. Jackie folyamatosan alulinformált és félreértelmezett dolgokat mondott a nemzetközi sajtónak a McLaren-ügyről. Nem kérek bocsánatot, amiért ilyesmiket mondtam róla nyilvánosan, sőt, örömmel megismétlem bármikor” – mondta az FIA-elnök.