A Kínai Nagydíjon Jenson Button idei legjobb eredményét érte el, az angol az ötödik helyre hozta be Hondáját. A csapatfőnök, Nick Fry szerint azonban nemcsak a sanghaji verseny, hanem az egész év Button karrierjének legjobbja.

“Azt hiszem a kínai eredmény több dolgot is mutat. Először is azt, hogy milyen jó Jenson Button. Talán ironikus, de számomra ez Jenson eddigi legjobb szezonja. Mindent beleadott, hibátlanul teljesített, azt hiszem mindenkit lenyűgözött a paddockban, hogy egy beismerten rossz autóval is milyen elszánt volt.”

Fry szerint a Kínában elért eredménynél többet idén nem várhattak, és annak ellenére, hogy csak négy pontot jelent, van oka az örömre, az ünneplésre:

“Sokat jelent ez a csapatnak és a versenyzőnek is. Idén nincs értelme győzelmekről ábrándoznunk. Távoli, de valós célokat kell kitűznünk magunk elé. Át kell értékelnünk a dolgokat. Ha tavaly az időmérőn csak az egyik autónk jutott volna az első tízbe, a tizedik helyen, el lettünk volna keseredve. Most elégedettek lehettünk, tekintetbe véve, hogy mink van.”

Fry a körülményekhez képest elégedett

Fry a körülményekhez képest elégedett


“Átértékeltünk tehát egyet, s mást. De az is fontos, hogy amikor van ok az örömre, akkor ünnepeljünk. Jenson tizedik helye az időmérőn jó volt, a versenyen elért ötödik hely pedig csak a hab a tortán. Van ok az ünneplésre” – magyarázta Fry.

A Honda egy futammal az idény vége előtt a 8., hat ponttal, Button – ő szerezte mindet – a 14. helyen áll.