Ralf Schumacher hétfőn jelentette be, hogy az idei szezon végén elagyja a Toyota csapatot. Olasz csapattársa, Jarno Trulli – ahogy szinte senki sem – egyáltalán nem volt meglepve a dolog miatt:

“Már a levegőben volt. Bár nekem mindig jó kapcsolatom volt Ralffal, annak ellenére, hogy ő nem nagyon beszélt senkivel.”

Trulli a német pótlására örömmel látná a McLarentől idén valószínűleg szintén távozó Fernando Alonsót, szerinte a spanyol lenne a legjobb választás.

“Igen, így van, mondtam a főnököknek: ha egy jó, gyors és megbízható versenyzőt akarnak, akkor ott van Fernando” – nyilatkozta a toyotás a Gazzetta dello Sportnak.

“Egy kicsit provokációnak is szántam, de tényleg örülnék, ha hozzánk jönne, bár nem tudom, hogy akarna-e. Egy bajnok szerződtetése a Toyotának is sokat segíthetne abban, hogy képbe kerüljön a helyzetével kapcsolatban, sok kétséget eloszlathatna.”

A csapat idei – sőt eddigi – teljesítményével nem valami elégedett Trulli, és ezt nem is rejti véka alá:

“A Toyota problémája a túlzott optimizmus. Amikor az idény elején az új autót teszteltem, rögtön tudtam, , hogy ez nem lesz jó. Ralf meg azt mondta, hogy nagy lehetőségek vannak benne. Amikor idejöttem 2005-ben, az első öt versenyen háromszor álltam a dobogón. Kicsit át lettem ejtve, mert ezután a 2006-os és az idei vergődés következett.”

Az olasz pilóta úgy hallotta, hogy jövőre jobb lesz az autó. Nagyon szeretné, az biztos:

“A japán vezetők állítják, hogy két másodperccel gyorsabb autónk lesz. Bárcsak úgy lenne, fele fizetésemet odaadnám érte” – mondta Trulli.