Bár hivatalosan nem erősítették meg a csapatnál, de a Japán Nagydíj előtt Felipe Massát második számú pilótai státusba helyezték, hogy a világbajnoki címre még esélyes Kimi Räikkönent támogassa a küzdelemben. Akkor a brazil azt mondta, hogy mindent megtesz a csapatért, bármelyik cím elnyerésében szívesen segít, ha neki már nincs esélye.

A Kínai Nagydíj mai sajtótájékoztatóján azonban a sarkára állt Massa, és kijelentette, hogy meggondolta a dolgot, és csak önmagáért, a lehető legjobb eredményért küzd:
 
“Megpróbálom megnyerni mindkét versenyt. Nem tervezem, hogy segítsek Räikkönennek. Jövőre ugyanígy indulok neki az évnek. Meg kell próbálnom minél következetesebbnek lenni, és minden versenyt befejezni. Persze szükségünk lesz egy megbízhatóbb autóra is” – mondta a brazil Sanghajban.

Massa jelenleg 80 ponttal a negyedik helyen áll a világbajnokságban, míg csapattársának, Räikkönennek 90 pontja van. A finnek ezzel még hajszálnyi esélye van a cím megszerzésére a 107 ponttal vezető Lewis Hamilton elől.