Ralf Schumacher a szezon nagy részében csak vergődött a Toyota csapatnál, már tavasz óta arról szóltak a hírek, hogy év végén nem hosszabbítja meg lejáró szerződését a japán gárda. Bár eddig folyamatosan cáfolta a német, hogy távozna a Toyotától, mostanra mégis végelegessé vált a dolog: a német jövőre már nem vezet a japánoknál.   

“Az elmúlt három évben a Toyota versenyzőjeként az új kihívást kerestem, nagy várakozásokkal csatlakoztam a csapathoz. Egyrészt nagy és izgalmas kihívásnak éreztem egy új versenyautó fejlesztését, másrészt pedig a Forma-1 előtti éveimben nagyon megszerettem a japán életmódot – és még most is jól értem a japán gondolkodásmódot. De már évek óta csak várok egy igazán versenyképes autóra.”

“Nagyszerű élmény volt a Toyotánál – főképp a közös munka a csapattal, a mérnökökkel, a szerelőkkel. Ennek ellenére itt az idő új kihívást keresni” – írta Schumacher.

Viszlát Toyota, viszlát F1?

Viszlát Toyota, viszlát F1?


A távozás ellenére Ralf az idény utolsó két futamán azért még szeretne pontokat szerezni a csapatnak:

“Mondanom sem kell, hogy továbbra is nagyon motivált vagyok a sanghaji és a Sao Paulói versenyre. Mindent beleadok, hogy legalább szépen fejezzem be az idény a Toyotával és a Toyotáért.”

Ralf a csapatnak a legjobbakat kívánja a jövőre. Arról, hogy 2008-ban hol fog versenyezni, a német így beszél:

“Több tárgyalásom is lesz a következő hetekben. A döntésemet az idény befejeztével hozom nyilvánosságra. Számomra a pénzügyi szempont jóval kevésbé fontos, mint az, hogy részt vehessek egy versenyautó fejlesztésében, majd sikereiben.”

Schumachernek azonban nem sok esélye van a Forma-1-ben maradásra, mert egyelőre nem látszik egyetlen csapat sem, ahol lenne számára hely. Felmerült már az is, hogy a német – több más ex-F1-eshez hasonlóan – a Német Túraautó-bajnokságban folytatja karrierjét. Az ő helyére a Toyotához a legesélyesebb jelölt a friss GP2-bajnok, a BMW Sauber teszt- és tartalékpilótája, Timo Glock.