Fernando Alonso komoly kis szakállal érkezett az isztambuli pályára, a spanyol láthatóan nem nyúlt borotvához a nyári szünetben. A McLaren-főnök, Ron Dennis nagy ellensége az arcszőrzetnek, elég csak David Coulthardra gondolnunk, aki 9 éven keresztül, míg a McLarennél volt, mindig frissen borotváltan jelent meg, amióta a Red Bullhoz került, Coulthard és a borosta szinte szinonimák lettek. A világbajnok azonban nem a csapatutasításra változtatott, egyszerűen meglátta magát a televízióban:

A nagyinak igaza volt!

A nagyinak igaza volt!

A nagyinak igaza volt!


“Megláttam magam a tévében, és gondoltam, hogy jobb lesz megborotválkozni! Meg a nagymamámnak sem tetszett!” – magyarázta a spanyol.

Jenson Button, bár tegnap a 15. helyre kvalifikálta magát – ami nem is számít rossznak az idei autóval – még rosszabb helyről indul a mai futamon, ugyanis az időmérő edzés után motort kellett cserélni az autójából. Az edzés végén a brit versenyző motorjából egyszerűen kifogyott a szusz, a csapat pedig a csere mellett döntött. Button a tíz helyes büntetés miatt az utolsó helyről indul csak. A Honda percekkel ezelőtt bejelentette,  hogy Rubens Barrichello autójában is motort cseréltek, így a brazil is a rajtrács végéről indul.

A  Renault-ról azt suttogják a bokszutcában, hogy eldőlt a 2008-as pilótafelállás: a spanyol Diario AS szerint jövőre az ifjabb Nelson Piquet lesz Heikki Kovalainen csapattársa, míg az olasz veteránt, Giancarlo Fisichelllát elbúcsúztatja a csapat. A hivatalos bejelentésre Monzában, a két hét múlva következő Olasz Nagydíjon számíthatunk. Fisichella a Williamsnél próbálhat helyet keresni.

Jövőre helyet cserélhetnek

Jövőre helyet cserélhetnek

Jövőre helyet cserélhetnek


Az egyelőre nagyon is képlékeny felállású Williamshez nem csak a jövőre távozó Renault-s menne, hanem az év elejei formájához visszatért Ralf Schumacher is volt csapata felé tekintget. Mivel a Toyota még mindig nem újította meg idei szerződését – és nagy az esélye, hogy nem is fogja -, a német csak a Williamsre számíthat. Tegnapi hírek a következő forgatókönyvet vázolták: jövőre Nico Rosberget felfelé buktatják a gyári Toyotához, míg Schumacher visszatér a Williamshez. Ha ez nem jön össze, a német búcsúzhat az F1-től.

A közelmúltban már füstbe menni látszó Prodrive projekt mégis megvalósulhat, a hét elején a leendő csapatfőnök, David Richards bizonygatta, hogy a McLarennel nagyon közel állnak a megegyezéshez. A jövőre 12., McLaren B-csapatként induló gárda ügyéről most Ron Dennis is hasonlóan nyilatkozott:

“A Prodrive projekt szépen halad előre. A bejelentésnek tőlük kell majd érkeznie, bár jó irányba haladunk, még nem rendeződött minden, de ha készen is áll minden, nem mi fogjuk nyilvánosságra hozni. Világos a cél, és a megvalósulás esetére megvan a bejelentés forgatókönyve is, de még nem tartunk ott” – mondta az újságíróknak a McLaren-főnök Isztambulban.