Räikkönennek nyernie kell

Räikkönennek nyernie kell

Kimi Räikkönen 60 ponttal a harmadik helyen áll a világbajnokságban, 20 ponttal lemaradva a vezető Lewis Hamilton mögött. A finn pilóta szerint most az élen állóknak van több vesztenivalója, bár neki a következő futamokon mindig a dobogóra kellene állnia ahhoz, hogy esélyes legyen a bajnoki címre.

Kimi a nyári szünet alatt is követte a Ferrarinál zajló eseményeket, és mostanra a csapatba is sikerült jobban beilleszkednie.

“Az egész csapat a ponthátrány lefaragásán dolgozik. Beszéltem a szerelőkkel, és mondták, hogy van néhány új fejlesztésünk. Nagy az összhang a csapaton belül, mostanra én is értem, hogy mennyiben más a Ferrarinál versenyezni, mint a rivális csapatoknál. Itt csakis a feladatunkra koncentrálunk, száz százalékosan.”

“Én a következő versenyeknek is úgy indulok neki, mint az eddigieknek: megpróbálok győzni vagy minél több pontot gyűjteni, aztán majd a végén számolgathatunk. A legjobbat kell nyújtanunk, és reménykedni, hogy az előttünk állók hibáznak valamikor. Nekem nincs sok vesztenivalóm, többet kockáztathatok a McLarenes kollégáimnál. Hat verseny kevésnek tűnhet, de az élen állóknak sok lehet. Optimisták vagyunk Törökországgal kapcsolatban, első ottani versenyt én nyertem meg, különleges érzés ez” – mondja Kimi a Török Nagydíj előtt.