Felipe Massa az idény végén akar belelendülni, a Török Nagydíjtól megkergetné a McLareneket a brazil. Massa első futamgyőzelmét pont itt, Isztambulban szerezte, ezért ezt jó jelnek tekinti:

“Tavaly Törökországban az első győzelmemet ünnepelhettem, de azóta sok minden változott, idén már a bajnokságért küzdök. Tavaly a török versenytől kezdve jól alakult minden, ez bíztató jel. A következő pályákat mind szeretem, remélem szépen fejezzük majd be a szezont!”

“A csapat természetesen olyan autót szeretne építeni, amelyik minden helyszínen jól teljesít, de a gyors pályák Isztambullal kezdődő sorozata főként nekünk kedvez majd” – írja Massa blogján.

Annak ellenére, hogy a szünet alatt Massa nyaralni ment, a munkáról sem feledkezett meg, állandóan tájékozódott a fejlesztésekről, a csapat munkájáról:

Tavaly itt szerezte első győzelmét

Tavaly itt szerezte első győzelmét

Tavaly itt szerezte első győzelmét


“Folyamatos kapcsolatban álltam a mérnökömmel Olaszországban, hogy tudjam, mi folyik odaát. A csapat is pihenhetett egy kicsit, de a gyárban persze folyt a kemény munka. Erre a versenyre új kasztnival érkezek, de ennek nincs nagy jelentősége, teljesen megszokott, hogy néhány versenyenként lecseréljük” – mondja az új fejlesztésről a brazil.   

A “borzalmas” Magyar Nagydíj után Massa most fellélegez, mert az eddig szinte teljes sikertelenséget hozó pálya után, tavalyi győzelmének helyszínére tér most vissza a hétvégén.

“Nagyszerű, friss emlékkel és jó érzéssel térek ide vissza idén, nagyszerű győzelem volt a tavalyi. Szeretem a pályát és a várost is, remélem, hogy megismételhetem majd a tavalyi eredményt!”