Kár lenne értük!

Kár lenne értük!

A legjobban teljesítő kiscsapat, a Super Aguri pénzügyi gondokkal küzd, megszorításokra kényszerül. A csapat felfüggesztette a fejlesztéseket, és megnyirbálta az utazási költségeket is, ezután kisebb brigáddal utazik a hátralévő versenyekre. A pénzügyi gondok oka az, hogy az Aguri egyik főszponzora nem fizette ki a júliusra esedékes pénzeket.

“Spórolunk, ahol csak tudunk, és reménykedünk, hogy pénzügyileg is hasznunk lesz az idényben szerzett pontjainkból” – mondta a csapatigazgató, Daniele Audetto.

A jelenlegi szabályozás szerint az első tíz csapat részesül az F1-es televíziós pénzekből, de a Super Agurinál nem lehetnek teljesen nyugodtak, mert a kasztnieladási ügy még mindig nem rendeződött véglegesen, a Spyker pont a fenti ok miatt támadja a japán csapatot és a Toro Rossót. Ha a bajnokság végén esetleg elveszik a csapat pontjait, igazán komoly gondokkal kell majd szembenézniük.

A Super Aguri jelenleg 4 ponttal a 8. helyen áll a konstruktőri bajnokságban az anyacsapat Honda, a Toro Rosso és a Spyker előtt.

Pénzügyi csőd miatt legutóbb 2002-ben kényszerül F1-es csapat az idény közben távozni, akkor az Arrows dobta be a törölközőt a szezon kétharmadánál, idén pedig a szponzori pénzek elmaradása miatt menesztették a holland Christijan Alberst a Spykertől.