Még idén távozhat a világbajnok

Még idén távozhat a világbajnok

A spanyol Diario AS szerint Fernando Alonso a Magyar Nagydíjon kirobbant csapaton belüli háború miatt még idén távozna a McLarentől. Kimondhatjuk, hogy Alonso nem marad egy perccel sem tovább az ezüst nyíllal – írja a lap.

“Helyzete tarthatatlan a McLarennél, egy esetleges Alonso-ellenes szabotázs sem zárható ki a csapaton belül. Alonso azt fontolgatja, hogy a 2007-es szezont már egy másik csapatnál fejezi be, még ha ez a világbajnoki címbe is kerül” – írja a Diario AS szerzője.

A britek egy kicsit mértéktartóbban ugyan, de a spanyol kollégákhoz hasonlóan nem jósolnak hosszú jövőt Alonsónak a McLarennél, egy megbízható forrásuk szerint Dennis jövőre már elengedte Alonsót az amúgy 2009-ig érvényes szerződéséből.

“Úgy tudom, hogy azt mondták neki [Alonsónak], hogy mehet, annyira elegük van belőle. Ron [Dennis, a McLaren csapatfőnöke] mindkét pilótára nagyon dühös” – állítja a névtelen bennfentes.

Hogy hova mehet Alonso 2008-ban? Bár itt is, ott is tagadják, de a két lehetséges csapat a Renault és a BMW Sauber, mindkét gárdánál örömmel fogadnák a kétszeres világbajnokot. Hely is van még náluk, mert Flavio Briatore és Mario Theissen is lebegteti még Giancarlo Fisichella és Nick Heidfeld szerződésének meghosszabbítását.