Tökutolsók

Tökutolsók

A tegnapi Magyar Nagydíjon a Honda eljutott oda, ahonnan már nincs tovább lefelé: a mezőny leggyengébb (?) autója, a Spyker is elverte a versenyben maradt Rubens Barrichellót. Már az időmérőn is siralmasan szerepelt a két Honda – 17. és 18. hely – de a futamon még kevesebb sikert arattak. Az utolsó helyen befutó Barrichello így értékelt:

“Ma teljesen hiányzott a sebességünk, pedig nyomtam, ahogy csak bírtam, az autó semmire sem volt jó. Rosszul indult a futamom, a második kanyarnál kisodródtam és hátracsúsztam. Mivel előzni szinte lehetetlen, így annyi is volt a versenyemnek. Mindenki nagyon szenved a csapatnál. Tudjuk, hogy mennyire rossz a helyzet, de felszegjük a fejünket és megpróbálunk a szünet alatt javítani.”

A tavalyi futamgyőztes, Jenson Button a verseny felénél mechanikai probléma miatt kiállni kényszerült:

“Mit mondhatnék? Mindannyian tudjuk, hogy bajban vagyunk és hogy mennyi munka vár ránk. A versenyem egy szenzor-probléma miatt ért véget, már körökkel a kiesésem előtt sem volt teljes gáz az autóban, amikor pedig a kék zászló miatt lelassítottam, a motor egyszerűen leállt. Azelőtt is borzasztóan lassúak voltunk, és nagyon küszködtem az alulkormányzottsággal. Az eredményünk magáért beszél.”