Nigel Stepney pár napja arról beszélt, hogy nem ő juttatta el a McLarenhez a titkos dokumentumokat, az egész ügyet egy Ferrarin belüli csoport rendezte meg, amiért ő és néhány kollégája el akarták hagyni a csapatot. Stepney állítása szerint ennek a kis szakadár csoportnak lett volna a vezetője a Ferrari volt technikai igazgatója, Ross Brawn.

Az a Ross Brawn, aki tíz sikeres év után tavaly év végén egyéves szabadságra vonult, és az, aki most a visszatérésre készül.

A brit szakembert a tavasz folyamán más csapatokkal – elsősorban a Hondával – is hírbe hozták, de Brawn akkor és azóta is a Ferrarit jelölte meg elsőszámú célja. A volt technikai igazgató most be is jelentette, hogy megkezdte a tárgyalást a csapattal a visszatérésről.

“A közelmúltban a visszavonulásom okairól és mostani helyzetemről a sajtóban megjelent találgatások miatt úgy gondoltam, hogy hasznos lenne tisztáznom az álláspontomat. A szabadságra vonulásom oka tisztán személyes jellegű volt: 30 motorsportban eltöltött év után szerettem volna időt szentelni a családomra, és olyan tevékenységekre, amikre korábban nem jutott időm” – mondta Ross Brawn.

“Nagy örömömre a Ferrarinál csalódottak voltak a távozásomkor, de megértették az okaimat, és kérték, hogy térjünk majd vissza a jövőmet illető kérdésekre, amikor készen állok a visszatérésre. Most megkezdtük a megbeszéléseket, hogy kiderítsük, tudunk-e együtt dolgozni a jövőben, egybeesnek-e az elképzeléseim a csapatéival.”

Stepney és Brawn barátok

Stepney és Brawn barátok

Stepney és Brawn barátok


Bár biztosat még nem állít a visszatérésről, de más csapatokat – és a Stepney által említett kivonulást – kizár Brawn a lehetőségek közül:

“Tíz fantasztikus év után a Ferrari és Olaszország légköre, az emberek, a véremmé váltak, az én csapatom a Ferrari. A Ferrari az egyetlen csoport vagy csapat akikel a jövőmről tárgyaltam. Más csapatokhoz vagy projektekhez kötő híresztelések pontatlanok, vagy csak kitalációk” – magyarázta az 53 éves szakember.