Az Európa Nagydíjat végül megnyerő Fernando Alonso a futam utolsó köreiben gyilkos csatát vívott az addig vezető ferraris Felipe Massával. A párosnak már van múltja, ez csak egy újabb fejezet volt. Alonsót még tavaly, az Olasz Nagydíjon azért büntették meg, mert az időmérő edzésen állítólag feltartotta a brazilt. Idén a Spanyol Nagydíjon Massa a rajt után letolta a pályáról Alonsót, és most a Nürburgringen is volt három összecsapásuk. Kettő a pályán, plusz egy szócsata.

A díjkiosztó előtt a két versenyző egymásnak esett, Alonso szerint Massa szándékosan akarta őt kilökni az előzés közben. Bár más sorozatokban – például a túraautó-bajnokságokban – megszokott a lökdösődés, a Forma-1-ben eléggé érzékenyen reagálnak az ilyesmire. Hogy egy harmadik latint is idekeverjünk, Juan-Pablo Montoya korábban azt mondta, hogy az F1-ben semmit sem lehet, ha egy kicsit összeérnek az autók, máris durvaságot kiált valaki, pedig ez az USA-ban is mindennapos.

A veszekedés után aztán a két pilóta bocsánatot kért egymástól, Alonso a vádaskodásért, elismerve, hogy ilyen az autóversenyzés, Massa pedig azért, mert kijött a sodrából. Azért valószínű, hogy a történet ezzel nem ért véget.

És most nézzük, hogy mik is történtek a két versenyző között!

A két pilóta idei első összecsapása – Massa a Spanyol Nagydíj rajtja után kivezeti Alonsót a pályáról.

A pénteki szabadedzés olyan volt, mintha verseny lenne!

Gyilkos küzdelem az első helyért:

Szópárbaj a díjkiosztó előtt:

Itt egy átirat a “beszélgetésből”:

Alonso: Szándékosan csináltad, szándékosan!
Massa: Elmehetsz a büdös francba! Nyertél és még ezt mondod, így viselkedsz?! Nyersz és ezt mondod?!
Alonso: Ilyet nem csinálhatsz!
Massa: Tanulj!
Alonso: Neked kellene tanulnod! Három körrel a vége előtt majdnem csak ötödik lettél. Szép munka!
Massa: Persze, szándékosan csináltam, mint Barcelonában, ugye?! Tanulj, tanulj!