Kimi Räikkönennek nincsenek igazán jó emlékei a Nürburgringről: mclarenes versenyzőként nem sok babér termett számára a német pályán. 2003-ban motorprobléma miatt kellett kiállnia az élről, 2004-ben megint a motorja mondta fel a szolgálatot, 2005-ben pedig a felfüggesztése szakadt le, alig pár körrel a futam megnyerése előtt.  

“Nagyszerű volt egymás után két futamot nyerni, a csapatnak és nekem is kellett ez. A csapat fantasztikusan felkészült a versenyekre, de a munkát folytatnunk kell, hogy az ellenfeleink előtt maradhassunk. Reméljük, hogy sikerül megismételni a bravúrt, ahogyan Magny-Cours-ban és Silverstone-ban, még a Nürburgringen sem volt tökéletes versenyem a korábbi csapatommal. Itt az ideje a sikernek” – mondja a finn pilóta.

Räikkönen jelenleg harmadik a bajnokságban, 18 pont hátrányban a vezető Lewis Hamilton mögött, de bízik az erőviszonyok változásában.

“Megkezdődött az idény második fele, és láthatjuk, hogy milyen könnyen billen ide vagy oda a teljesítmény. Nyilván én azt szeretném, ha a mi oldalunkon maradna, és továbbra is nyernék.”

Bár sokan már leírták Kimit, a két győzelem után most önbizalomtól dagad, a silverstone-i diadalnak pedig több okból is különösen örül.

“A két amerikai verseny után az emberek azt hitték, hogy kifújtunk, de most két győzelem után királyként ünnepelnek. Pedig igazából nem sok minden változott, persze azon kívül, hogy boldog vagyok. Nagyszerű volt győzni Franciaországban, és aztán megismételni ezt Angliában hét nappal később. Mindkét pályán közel kerültem már a győzelemhez korábban is, de sosem sikerült bevégezni a feladatot. Most a Ferrarival végre sikerült.”

“Különösen örültem a siverstone-i győzelemnek, mert imádom azt a pályát. Ami még ennél is fontosabb, hogy otthon győztük le a McLarent, és hogy mindkét bajnokságban gyűjtöttünk pontokat.”