A gyenge szezonkezdet után a Renault egyre jobb formába lendül, céljuk pedig, hogy idén harmadik helyen végezzenek a konstruktőri bajnokságban. Azon a harmadik helyen, ahol jelenleg a BMW Sauber áll, 20 ponttal a Renault előtt.

A franciák már Magny Cours-ban is be akarták fogni a BMW-ket, de ez nem sikerült: Robert Kubica és Nick Heidfeld Giancarlo Fisichella előtt végzett. Mario Theissen, a BMW csapatfőnöke egyelőre nem aggódik túlságosan a kihívás miatt.

“A sajtóból én is értesültem a Renault fejlődéséről, de abban nem vagyok biztos, hogy ez a pályán is megjelent. Persze, az idő tekintetében közel voltak hozzánk Magny Cours-ban, de ott mindig kicsik a különbségek. Okosabb lesz megvárni, hogy ez és a nürnburgringi verseny hogy alakul, és utána megítélni a helyzetet. Magny Cours-ban úgy éreztem, hogy a Renault-k előtt jártunk, és nem csak a pontokat illetően” – magyarázta a csapatfőnök.

Theissen az előttük lévő két csapatról már kevésbé tudja eldönteni, hogy milyenek is a valódi erőviszonyok, hogy a BMW hol is áll hozzájuk képest:

Theissen kivár

Theissen kivár


“Meglepő volt, hogy a két élcsapat milyen változóan teljesített az elmúlt futamokon. A tengerentúli versenyeken nagyon közel, akár egy szinten is voltunk a Ferrarival – legalábbis a köridőket tekintve -, aztán ugrottak egy nagyot, a McLaren pedig visszaesett Magny Cours-ban. Nincs erről kiforrott véleményem.”

“Úgy becsülöm, hogy a különbség nagyjából ugyanakkora maradt. De a fejlesztési tervünk egész évre szól, és abban vannak még újítások a szezon második felére is. Az eredményt persze nem tudom megmondani” – tette hozzá Theissen.