A Francia Nagydíjon három futamnyi gyengébb szereplés után a Ferrari újra formába lendült. Kellett is a győzelem, mert a pontok tekintetében kezdett lemaradni az olasz gárda a McLarentől. A csapatküzdelemben a 35 pontos hátrányon most tíz pontot faragtak, és a ferraris pilóták közel kerültek az egyéniben második Fernando Alonsóhoz is.

A futam győztese, Kimi Räikkönen nagyon elégedett az eredménnyel és a következő, Brit Nagydíjra folytatást ígér.
“Nagyon kellett ez nekünk. A munka kezd kamatozni. Talán tovább tartott, mint vártuk, de végre győztünk, újra jó helyzetben vagyunk. Voltak gondjaink, de én számítottam is erre. Az emberek leírnak, ha nem jönnek a jó eredmények, de keményen dolgozunk, hogy fordítsunk, és még tovább javulhatunk.”

A szerencse döntött

A szerencse döntött


“Nagyon jó tesztünk volt Silverstone-ban, remélem a versenyen már bevethetjük az alkatrészeket, amiket ott próbáltunk ki. Ide [Magny Cours-ba] nem sikerült mindent elhoznunk, úgyhogy ez még segíthet rajtunk. Az autónk jónak tűnik a brit pályán. Persze a teszt csak teszt, de azt hiszem, ott is gyorsak leszünk. Az időjárás azért trükkös lehet, de ezen a hétvégén is megpróbáljuk a legjobbat kihozni, megpróbálunk nyerni” – latolgatta az esélyeket a finn.

A csapatfőnök, Jean Todt – aki vasárnap ünnepelte 14. évfordulóját a Ferrarinál – ugyancsak elégedett volt a versennyel és a pilótákkal is:
“Mindkét versenyző kiválóan rajtolt, ragyogóan vezettek. Csak a forgalmon és a stratégián múlott, hogy végül melyikük nyert. Ez a kettős győzelem nagyon fontos a világbajnoki küzdelem szempontjából. Kilenc verseny van hátra, még minden lehetséges.”