A tegnap hátfájdalmai miatt a második szabadedzést megszakító Nick Heidfeld jól van, és mind az időmérőn, mind a versenyen pályára lép majd. A BMW Sauber versenyzőjét az orvosok megvizsgálták és komoly bajt nem találtak, csak egyszerű izomgörcsről volt szó. A csapat szóvivője ma reggel jelentette be a pilóta indulását.

Megint bepanaszolta az Agurit a Spyker

Megint bepanaszolta az Agurit a Spyker

Megint bepanaszolta az Agurit a Spyker


A Spyker csapat újra lendületbe hozta az idény eleje óta megfeneklett harcát a “másoló” csapatok ellen: tegnap a Super Agurikat panaszolták be újra, amiatt, mert a holland gárda szerint az Agurik és a Hondák hátsó felépítménye kísértetiesen hasonlított Indianapolisban, mondhatni ugyanaz volt. Az alkatrészek egyezését a Spykeresek fotókkal is bizonyítani akarják.

Magny Cours-ban ma felhős, de a tegnapinál melegebb időre számíthatnak a nézők és a versenyzők, az eső valószínűsége 20%. A helyi időjósok azonban holnapra igen sötét képet festenek: a Francia Nagydíj szinte biztosan esős verseny lesz.

Mark Webber, a GPDA – a versenyzők szakszervezete – elnöke szerint gyakrabban kellene doppingtesztet tartani a Forma-1-es versenyzők között. Tegnap szúrópróbaszeűen Anthony Davidson, Rubens Barrichello, Robert Kubica, Vitantonio Liuzzi, Kimi Räikkönen és Nico Rosberg találkozott a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) szakembereivel, hogy egy kis vizeletmintát adjon.

“Azt hiszem gyakrabban kellene ilyet csinálni. Ha annyira hangoztatjuk, hogy milyen jó formában vagyunk mi, versenyzők fizikailag, akkor miért nincs rendes vizsgálat, mint más sportolóknál? A FIA azt mondja, hogy túl drága, de ez baromság! Hogy lehet a Forma-1-ben bármi is túl drága? Ha egy homokozóba ugráló ürge esetén meg lehet csinálni, akkor az F1-ben is. Csináljuk gyakrabban!” – mondta Webber.

Szünetelt a fejlesztés, romlott a forma

Szünetelt a fejlesztés, romlott a forma

Szünetelt a fejlesztés, romlott a forma


Jean Todt a tegnapi sajtótájékoztatón elismerte, amiről már eddig is suttogtak: a Ferrari gyengeségének egyik oka az volt, hogy a csapat maranellói szélcsatornája felmondta a szolgálatot két hétre, ezért szünetelt a fejlesztés is:

“Igen, igaz, gondunk volt a futópaddal, ezért két hétig szünetelt a fejlesztés, de ez nem kifogás. Rosszul jött a csapatnak, de az is a mi dolgunk, hogy olyan szélcsatornát építsünk, ami nem romlik el!”

Robert Kubica csodás megmenekülése a montreali balesetből valóban csoda volt? Egyesek szerint a lengyel pilótát a két éve tavasszal elhunyt II. János Pál pápa csodatévő ereje mentette meg. A pápa ugyancsak lengyel volt, sőt, krakkói származású, akárcsak Kubica.
Pápai csoda mentette meg Kubicát?

Pápai csoda mentette meg Kubicát?

Pápai csoda mentette meg Kubicát?


A hatalmas balesetből való csodálatos menekítés jól jönne a katolikus egyháznak a néhai pápa szennté avatásához – ehhez ugyanis bizonyított csodákra van szükség -, Kubica azonban nem tud arról, hogy ki avatkozott be a megmenekülésébe:
“Nem tudok erről semmit. Lengyelországban sok mindent beszélnek, ami nem igaz. Nem tudom, hogy ki mentett meg, ha egyáltalán megmentett valaki. Egyben vagyok és ez jó.”