Pascal Vasselon, a Toyota csapat főmérnöke szerint a francia pálya jobban fekszik majd az autóiknak, mert ott nem lesz szükség különleges aerodinamikai csomagokra. Bizakodásra ad okot a múlt heti silverstone-i teszt is, ahol a három napból kétszer a toyotások bizonyultak a leggyorsabbnak.

“Monaco óta különleges aerodinamikai csomagokat használtunk – Monacóban nagy leszórítóerő kellett, míg Kanadában és Indianapolisban sokkal inkább alacsony. Franciaországban visszatérhetünk a Barcelonában használt csomaghoz, persze azóta fejlesztettünk, és új alkatrészeket is bevetünk. Indianapolisban az alacsony leszorítóerő és tapadás mellett nem voltunk olyan erősek, mint Barcelonában, de most visszatérhetünk ahhoz a csomaghoz, amelybe a legtöbb munkát fektettük. Jarno [Trulli] nagyszerű versenyt futott Indianapolisban, ez egyértelműen mutatja, hogy az autónak megvan a potenciálja ahhoz, hogy az élmezőnyben küzdjön. Arra számítunk, hogy sikerül felzárkóznunk az előttünk lévőkhöz, és újra pontokat szerezhetünk Franciaországban” – értékelte a kilátásokat Vasselon.

Pontokra hajtanak

Pontokra hajtanak

Pontokra hajtanak


A sokat kritizált és eddig keveset mutató Ralf Schumacher – aki mellesleg a Francia Nagydíjon ünnepli majd 32. születésnapját – ugyancsak Trulli sikerére és saját korábbi eredményeire hivatkozva jó teljesítményre, pontszerzésre számít Magny-Cours-ban:

“Jó eredményeim vannak Magny-Cours-ban: szép emlék az első pole-om 2001-ből és az első futamgyőzelmem 2003-ból. Jarno eredménye megmutatta, hogy a csapat mire képes, most is arra számítok, hogy pontokért fogunk küzdeni. A múlt héten tesztelhettem Silverstone-ban, ami nagyon eredményes volt, enyém volt a legjobb idő. Bízom benne, hogy ezen a hétvégén pontokat szerezhetünk. Amúgy is, szombaton lesz a 32. születésnapom, jó lenne egy jó időmérő eredménnyel ünnepelni, és a pontok is szép ajándékok lennének” – mondta Ralf.