A Monaco után a Ferrari a Kanadai Nagydíj időmérő edzésén sem tudta felvenni a versenyt a McLarennekkel. A csapat pilótái – akiket még Nick Heidfeld is megelőzött- azonban továbbra is bizakodóak a versenyt illetően.
 
“Persze jobb lenne, ha előrébb állnék a rajtrácson, de tudjuk, hogy ütőképes autónk van a versenyhez, s ami a mai eredményeket illeti, mindig ismeretlen az üzemanyagszint, azoknál, akik az időmérő utolsó részében részt vesznek.” -mondta Kimi Räikkönen, aki hozzátette:

A versenytempóban bíznak a vezetők

A versenytempóban bíznak a vezetők

A versenytempóban bíznak a vezetők


“Nem volt semmi különös problémám ma, a sebességünk volt rosszabb az ellenfelekhez képest. Ám mielőtt elkeserednénk, meg kell várnunk hogyan alakul a verseny. Mi mindent megteszünk, hogy a legjobb eredményt érjük el.”

Felipe Massa, a Ferrari másik pilótája, aki ezúttal csak a harmadik sorból, szintén a versenystratégiában bízik.” Természetesen nem lehetünk elégedettek az időmérő eredményével, de várjuk meg a futamot, hogy igazi képet alkothassunk a helyzetről, különösen a csapatok által választott stratégiák miatt. A mi autónk a versenyben nagyon jó, és némi szerencsével néhány helyet a rajtnál is szerezhetünk.” – értékelt az időmérő után a brazil

Nem volt ilyen meggyőző Jean Todt, a Ferrari csapat vezetője, ő inkább a számok szemszögéből ítélte meg az edzést. ” Számunkra teljesen kiábrándító időmérőn vagyunk túl, idén ez volt a legrosszabb, mivel nem tudunk versenyre kelni riválisainkkal. Persze pontokat csak a verseny után adnak, és vasárnap a stratégia, a megbízhatóság, a teljesítmény és a csapat munka a kulcskérdés, de az összkép az időmérő után nem túl kecsegtető. Remélem, ez megváltozik a versenyre.