Bár az első ferraris idény nem is indulhatott volna jobban Kimi Räikkönennek – futamgyőzelem az első versenyén a csapatnál – a maláj és a bahreini nagydíjakon már csak a dobogóra fért fel, azóta pedig csak egy kiesést és egyetlen pontocskát húzhat be a neve mellé az utolsó két futamot követően. 1978 világbajnoka, Mario Andretti másra számított:

“Nem nagyon ismerem Kimit, de nekem valahogy mindig passzívnak tűnik. Nem tudom, hogy ez belülről is így látszik-e. Talán a csapat nem támogatja annyira, mint hinnénk. Csak kibicelek, de én biztos voltam benne, hogy Kimi azonnal átveszi az irányítást, de jelenleg nem így tűnik.”

Mint mások, Andretti is Felipe Massa csapaton belüli jobb “beágyazottságában” látja a finn gyengébb szereplésének lehetséges okát.

Teljesít vagy lemarad...

Teljesít vagy lemarad…

Teljesít vagy lemarad…


“Szerintem Massa eleve előnyben volt, mert régebb óta van a Ferrarinál, még Michaelt [Schumachert] is megverte kétszer. Ismeri az autót, az embereket – a csapat tagja. Kimi biztosan megérezte ezt az érkezésekor.”

Hogy végül ki lesz a nyerő, Massa vagy Räikkönen, Andretti szerint még kétesélyes.

“Azt hiszem, Kimi jelleme erősebb, mint Massáé, és talán a nagy nyomást is jobban bírja. Az az érzésem, hogy előbb-utóbb ide jut a dolog, érdekes lesz megfigyelni. Az is érdekes lesz, hogy Felipe képes-e szilárd elsőséget kialakítani a csapatnál. Gyakran láthatunk nagyon tehetséges versenyzőket, akik fejben nem elég erősek ahhoz, hogy ezt kezelni tudják. Ez egy kritikus időszak a karrierjében – ha valaha is szeretett volna világbajnok lenni, hát most van rá a legjobb alkalom.”