Bernie Ecclestone utálja a Francia Nagydíj jelenlegi helyszínét, Magny Cours-t, unalmas pályának tartja, és a szükséges infrastruktúra is hiányzik a környékről. Jövőre Magny Cours már nem szerepel a versenynaptárban, de a francia futamot valószínűleg nem kell sokáig nélkülöznünk, számos lehetséges helyszín felmerült már.

Ecclestone például imádna egy versenyt Párizs utcáin, de ha ez nem megy, akkor a városhoz közeli Disneyland is alkalmas lenne, már csak a könnyű megközelíthetőség és a jó szálláslehetőségek miatt is. Ugyancsak felmerült már a Bernie tulajdonában lévő ultramodern Paul Ricard-i tesztpálya neve is, de most minden eddiginél meghökkentőbb hír kapott szárnyra: a futam helyszíne lehetne Versailles is.

Magny Cours idén utoljára rendez versenyt

Magny Cours idén utoljára rendez versenyt

Magny Cours idén utóljára rendez versenyt


A barokk építészet és az udvari fényűzés etalonja és szinonimája, a Napkirály, XIV. Lajos által építtetett Versailles-i kastély és környéke talán még Monacónál is exkluzívabb versenynek adhatna helyet. A hír a L’Equipe című sportlapban jelent meg tegnap, de egyelőre az F1 köreiből még senki sem nyilatkozott róla. A francia kulturális miniszter, Christine Albanel azonban máris aggodalmának adott hangot az elképzeléssel kapcsolatban:

“Aggaszt a dolog. Ha a nagydíj Versailles-ban kerülne megrendezésre, legalább százezer nézőre lehetne számítani. Ez pedig hatalmas gondokhoz vezethet” – mondta a miniszter asszony.