Kanadában nagy népszerűségnek örvend a Forma-1, főleg, mióta 1978-ban a néhai Gilles Villeneuve hazai pályán nyerte élete első versenyét egy Ferrarival. Azonban idén kicsit nehezebb a dolguk a szervezőknek, két eddigi húzónév is hiányzik a 2007-es mezőnyből: sem a legnépszerűbb csapat, a Ferrari ásza, Michael Schumacher nincs a mezőnyben, sem pedig a helyi hős, a kanadai Jacques Villeneuve.

A helyi hős, Villeneuve már nem lesz ott

A helyi hős, Villeneuve már nem lesz ott

A helyi hős, Villeneuve már nem lesz ott


A pálya jegypénztárainál még nem tehetik ki az “elfogyott” táblát, a szervezők azonban arra számítanak, hogy a hétvégéig még lehet egy roham a jegyekért. És hogy miért is rohamoznának a nézők? A csali az új csillag, Lewis Hamilton, akinek eddigi eredményeit jól megszellőztetik, felvillantva annak a lehetőségét, hogy a mclarenes újonc talán Montrealban nyeri első futamát – mint Gilles Villeneuve.

“Az embereket érdekli, hogy hogyan alakul Hamilton sikere. Mi pedig erre játszunk rá, nem is titkoljuk. Reméljük, hogy talán nálunk nyeri meg az első futamát. Ezzel egy kis történelmet írhatnánk” – magyarázta a marketingstratégiát Normand Prieur, a Kanadai Nagydíj sajtófőnöke.