Hallgatnia kellett volna az öregebbre?

Hallgatnia kellett volna az öregebbre?

A kétszeres világbajnok Mika Häkkinen tavaly előre szólt a Ferrarihoz tartó Kimi Räikkönennek, hogy jobb lenne, ha a McLarennél maradna. Häkkinen, aki igazán jól ismerheti a mclarenes viszonyokat, hiszen mindkét bajnoki címét – 1998-ban és 1999-ben – ennél a csapatnál szerezte, épp a finn honfitársának adta át a versenyzői helyét 2002-ben. A kétszeres bajnok a finn Iltalehti lapnak beszélt Räikkönenről:
 
“Előre figyelmeztettem, hogy a csapatváltás talán nem fog jól elsülni. Sajnos, úgy tűnik, hogy a jóslatom beteljesedik.”

Häkkinen türelmes volt, az első bajnoki címre hat évet várt a csapatnál, szerinte Kiminek is ezt kellett volna tennie:

“A bajnokság megnyerése olyan, mint a pókháló: sok-sok szál és sok idő kell hozzá. Persze, a McLarennek tényleg voltak gondjai a közelmúltban, de olyan csapatról van szó, ahol megvan a felemelkedés lehetősége. Valószínűleg Kimi nem mérte fel jól a Ferarihoz való szerződés kockázatait, mert ez az idény nem tűnik valami jónak. A McLaren viszont nagyon sokat fejlődött az elmúlt versenyek alatt, a bajnoki cím megnyerése pedig ilyen részleteken múlhat” – magyarázta Mika.

“Ebben a játékban nagyon sok kiváló pilóta van, ezért Kimi nem hagyatkozhat csak a tehetségére” – tette még hozzá Häkkinen.