“Oda se kellett volna mennünk!” – mondja Bernie Ecclestone a Magny Cours-i francia pályáról. A versenynaptárból jövőre kikerülő pálya – és vele a Francia Nagydíj – igazán nem tartozik az F1 urának kedvencei közé. A Nevers közelében lévő pálya Ecclestone életében már valószínűleg nem számíthat F1-es versenyre. Amennyire nem akarja többet látni Magny Cours-t, annál inkább vinné a versenyt Ecclestone a francia fővárosba.

Soha többé Magny Cours!

Soha többé Magny Cours!

Soha többé Magny Cours!


“Ha valaki ajánlatot tenne nekem egy párizsi futamra, azonnal aláírnám a szerződést a következő 99 évre! Nagyon szeretnék versenyt rendezni Párizs mesés utcáin. Oda-vissza a Champs-Elysées-n. Nem lenne könnyű a hatóságokat is meggyőzni egy ilyen verseny rendezéséről, de álmodoznom szabad, nem? Az álmaimat pedig mindig valóra váltom” – nyilatkozta Bernie a L’Equipe francia sportlapnak.

Valóban, egy Párizs utcáin rendezett verseny komoly szervezési és infrastrukturális nehézségekkel járhatna, de Ecclestone-nak van egy B-terve is:
“Miért ne lehetne mondjuk a párizsi Disneylandben? Vannak szállodák, és az utazás is könnyű, mind autóval, mind vonattal. Eszményi helyszín lenne.”

Minden bizonnyal eszményibb, mint a most búcsúzó Magny Cours, ahol ezeknek a hiánya okozta a nagydíj vesztét. Hogy lesz-e ebből valami, vagy csak Bernie elhatalmasodó utcaiverseny-mániájának újabb tünetével van dolgunk, meglátjuk.