Lewis Hamilton, aki újoncként mindössze négy futammal a háta mögött vezeti a világbajnoki pontversenyt, a háromszoros bajnok Niki Lauda szerint is sokra hivatott versenyző.

“Elképesztőnek tűnhet, de igen, elképzelhetőnek tartom, hogy Lewis megnyerje idén a bajnokságot. Egyértelműen ugyanolyan gyors, mint a csapattársa, Fernando Alonso, annak ellenére, hogy ez csak az első szezonja” – mondja Lauda.

Akárcsak Jackie Stewart, Lauda is azt gondolja, hogy Hamilton most is nagyon jó, később pedig még jobb lehet, igazi bajnokalkat.

“Egyértelműen van esélye arra, hogy első nekifutásra elvigye a bajnoki címet, feltéve persze, hogy képes fejleszteni a kapcsolatot a csapattal és a mérnökökkel, hogy világossá tudja tenni, mit is akar kihozni az autóból.”

Laudát is lenyűgözte az újonc

Laudát is lenyűgözte az újonc

Laudát is lenyűgözte az újonc


“Lewis hihetetlenül érettnek és fejben nagyon erősnek látszik. Őszintén szólva, teljesen lenyűgözött, nem emlékszem, hogy bármelyik másik kezdő versenyző ilyen benyomást tett volna rám. Ha a tanulási görbéje ugyanúgy emelkedik, mint az első négy versenyen, és ha a McLaren képes előnyre szert tenni a Ferrarival szemben, akkor a cím sorsa Lewis és Alonso között fog eldőlni” – jósolja a háromszoros bajnok.

“Hamilton még sokat fejlődhet, igazán veszélyes majd jövőre lesz, amikor már ismer minden pályát” – tette még hozzá Lauda. Igazi laudáció.