Kimi Räikkönen a Spanyol Nagydíjon a kilencedik körben a harmadik helyről adta fel a versenyt, a Ferrari elektronikai hibája miatt. A futam előtt még holtversenyben a világbajnoki ponttáblázat élén állt, most a negyedik helyre csúszott vissza, de a finn egyelőre nem aggódik.

“Még tizenhárom verseny van, és csak nyolc pont a hátrányom. Persze szeretnék én állni az élen, de ahogy mondani szoktam, most még nincs ok az aggodalomra. A kiesés valódi hatását majd az idény végén látjuk meg. Nem az a fajta vagyok, aki azon rágódik, hogy mi történt, úgyhogy most sem fogom elkezdeni. Ez is a verseny része, a történteket már úgysem változtathatjuk meg. A kiesés a Forma-1 legutálatosabb része. A pontok elvesztek, de visszacsinálni nem lehet.”

Itt volt vége a versenynek

Itt volt vége a versenynek

Itt volt vége a versenynek


Räikkönen örült neki, hogy a kiállás után megengedte számára a csapat, hogy azonnal távozzon: “Kértem, hogy gyorsan engedjenek el, és örülök, hogy ők is ezt látták helyesnek.”

Hogy az érthető csalódáson kívül miért sietett Kimi? Nem is ő lenne, ha nem az alábbiakat válaszolta volna: “Időben hazaértem, hogy láthassam a hoki-vb döntőjét, de sajnos Finnország veszített Kanada ellen. Hát, nem volt egy jó nap!”

A finn versenyző szerint kettős Ferrari-győzelem is lehetett volna a Spanyol Nagydíj vége, ha versenyben marad. Persze emiatt sem emészti magát nagyon. “Harmadik voltam, és a stratégiánk alapján jó versenyt futhattam volna. Nehéz valaki mögött autózni, de azt hiszem a bokszkiállásoknál megelőzhettem volna Hamiltont, bár ezt már sosem tudjuk meg.”