Miután Hamilton a hétvégén átvette a vezetést a világbajnoki pontversenyben, Felipe Massa szerint nem kétséges, hogy ki jelenti a Ferrari számára a fő kihívást az idényben.

 

“Hamilton vezet most (…), erős, és nem zavarja a nyomás. Pillanatnyilag még nem lehet megmondani, hogy ő vagy

Köztük dõl el?

Köztük dõl el?

Köztük dől el?


Fernando a jobb versenyző, de ha így folytatódik, akkor talán Lewis még nagyobb veszélyt jelenthet, mint Fernando, tekintve a bajnokság állását, és hogy hogyan versenyez” – írja Massa blogjában.

 

“Jelenleg úgy tűnik, hogy jobban fekszik neki az autó, mint Fernandónak. Nagyon kell figyelnünk, mert komoly fenyegetést jelenthet” – teszi hozzá a brazil.

 

Massa szerint nem ülhetnek a babérjaikon:

“Elég szokatlan, hogy három pole és két egymást követő győzelem után csak harmadik vagyok a bajnokságban. Látható, hogy a jó irányba tartunk, lendületben vagyunk, de ezután is keményen kell dolgoznunk. Pillanatnyilag nekem van a legtöbb győzelmem és pole-om, de nem szabad elbíznunk magunkat, nyomnunk kell keményen, mert a bajnokság nagyon szoros lesz.”

 

Nagyon szoros

Nagyon szoros

Nagyon szoros


“Ha megnézzük az időmérők második szakaszát – amikor a legjobban látszik, hogy ki a leggyorsabb -, akkor világos, hogy milyen közel vagyunk egymáshoz. Az előnyünk nagyon kicsi.”

 

Massa az Alonsóval történt barcelonai lökdösődésről így ír:

“Igen, elég szoros volt az első kanyarban, mindenki láthatta. Ami történt, megmutatta, hogy nem félek rámenősnek lenni, képes vagyok harcolni. Tudom, hogy kemény ellenfelekkel kell szembenéznem, most bebizonyosodott, hogy én is tudok kemény lenni. És az is látszik, hogy a Malajziában történtek után képes voltam továbblépni és tanulni.”

Nézzük újra a Spanyol Nagydíj első körét – fejhangú kiabálás nélkül!