Barcelonában a szakértők a korábbi versenyeken bevetetthez képest teljesen új Ferrarit láthattak körözni. Franz Tost, a Toro Rosso csapigazgatója szerint: “Amivel a Ferrari tesztelt, az lényegében egy új autó volt.”

 

Pár nappal ezelőtt a finn Turun Sanomat is arról írt, hogy az olasz csapat egyszerre két 2007-es fejlesztéssel indult a szezonnak, egyik az első három versenyre, a második pedig a Spanyol Nagydíjra, és az azt követő versenyekre épült, ezt láthattuk most Barcelonában is..

 


Bár a változások komolyak, a csapat nem nevezi B-autónak az új fejlesztésekkel felszerelt Ferrarit, továbbra is “csak” egy F2007-esről van szó.

 

A legszembetűnőbb újítások a jóval kisebb oldalelemek és a jelentősen átformált motorburkoló elem. De az is változott, ami nem látszik: a Spanyol Nagydíjon életbe lépő szigorúbb padlólemeztesztek miatt az autó alja is átalakult, és nem utolsósorban a hűtőrendszer is teljesen új fejlesztés.

 

“Legalább fél másodperccel gyorsabbak vagyunk, mint korábban” – nyilatkozta Felipe Massa Barcelonában.
 
A német Sport Bild még továbbment: a lap szerint a Ferrari McLarennel szembeni előnye akár egy másodperc is lehet körönként.