A BBC szerint a FIA elnöke, Max Mosley és a sorozatban részt vevő gyári csapatok tárgyalásai a menetstabilizáló elektronika bevezetését eredményezhetik a Forma-1-ben. Az ESP nagyban segítené a pilótákat, ugyanis a technológia lényege, hogy a kanyarokban megcsúszó autók úttartását korrigálja.

A Williams csapat társtulajdonosa, Patrick Head szerint ez “teljes pálfordulás” Mosley-tól, aki eddig mindig arra törekedett, hogy minél kevesebb drága, és a versenyzőket segítő technológia legyen a Forma-1-ben.

A Spyker technikai vezetője, Mike Gascoyne azt gondolja, hogy a technológia alkalmazásával a pilóták jóval kevesebbet hibáznának. “Hogy ez kell-e a Forma-1-nek? Nem hiszem!” – mondta.

A FIA szóvivője nem erősítette meg a híreket, azt nyilatkozta, nincs abban a helyzetben, hogy azt mondhassa, ebbe az irányba akarnak menni. “Még abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán mikor tárgyalnánk erről” – tette hozzá.

Mosley korábban azt is szorgalmazta, hogy a sorozatgyártású autókban tegyék a szériafelszereltség részévé a menetstabilizáló elektronikát, sok balesetet megakadályozva ezzel.