A Ferrarinál második évét töltő brazil, a sokak által idei favoritnak tartott Felipe Massa nem tulajdonít különösebb jelentőséget annak, hogy a tesztek folyamán szinte mindig jobb időeredményt ért el, mint az idén a csapathoz szerződött Kimi Räikkönen.

“Néhányan úgy látják, hogy jelent valamit a tény, hogy a teszteken időnként gyorsabb voltam Kiminél, de én nem látom ennek a jelentőségét. A tesztelés az tesztelés, a verseny meg verseny. Persze azért elégedett vagyok a dolgok állásával” – mondta Massa.

“Én jól ismertem az autót meg a csapattagokat, és azt, hogy hogyan dolgoznak, minden jól is ment, Kiminek viszont még akkor kellett megismernie az autót és a csapatot is. Majd meglátjuk, Melbourne-ben mi lesz, a választ akkor kapjuk meg” – tette hozzá.

Persze azért az önbizalom sem hiányzik a brazilból, a tavalyi jó szezon után bizakodva tekint a 2007-es esélyeire.

“Tavaly ilyenkor (…) sokan szkeptikusak voltak a képességeimet illetően. Most, tizenkét hónappal később és néhány győzelemmel és pole-lal a tarsolyomban azt hiszem, sokat változtam, és jóval erősebb vagyok mentálisan. (…) Fejlődhetek még, de ez most nagyszerű időszak a karrieremben” – zárta Massa az értékelést.