Éjszakai futamok - Melbourne jelentkezne
Úgy tűnik, egyre komolyabban számolhatunk azzal, hogy hamarosan nem csak a szokásos délutáni, verőfényes pályákon köröznek majd a Forma-1-es autók. Mint arról már írtunk, Bernie Ecclestone szívesen látna néhány éjjeli versenyt, akár már 2008-tól, az időeltolódás miatt elsősorban a távol-keleti helyszíneken.

Az ausztrál nagydíj főszervezője, Ron Walker a The Age című melbourne-i lapnak nyilatkozva azt mondta, hogy beszéltek már erről Ecclestone-nal, fontolgatják a lehetőséget, bár a tervek még nagyon kezdeti állapotban vannak.

„Megvizsgáljuk a dolgot, aztán mikor Bernie [Ecclestone] megérkezik, újra beszélünk vele erről. Nem azt mondta, hogy ennek így kell lenni, ez csak egy lehetőség” – mondta Walker.

Megerősítette, hogy a szervezők vizsgálják az éjjeli verseny energiaszükségletét és lehetséges környezeti hatását.

„Ez semmiképp sem elintézett ügy. Az Albert Park energiahálózata problémás, sok-sok kilowattra van szükség a pálya kivilágításához, és ott vannak még a környezetvédelmi kérdések is.”

Bernie Ecclestone a korábban héten Szingapúrban tárgyalt egy ott megrendezendő nagydíjról, ami az első éjszakai versenyhelyszín lehetne. Erre utalva Walker azt mondta:

„Szingapúr lehetne a próbahelyszín, meglátnánk, hogy működik-e a dolog – már ha Szingapúr egyáltalán versenyt rendez” – tette hozzá.