1964 óta, amikor a Honda először tűnt fel a Forma-1-ben, a csapat alapszíne a törtfehér volt, ez azonban most megváltozik. Amikor 2007. január 25-én bemutatták a japán csapat 2007-es versenyautóját, már akkor elárulták, teljesen új festéssel készülnek az idei évre.

Ahogy az a képeken is látszik, az RA107-es első felén a Föld felszínének képe tűnik fel, míg az autó hátulja fekete. Az új fényezéssel a globális klímaváltozás veszélyeire, illetve a környezetvédelem fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Honda. A témának megfelelően választották meg a bemutató helyszínét is, amit a londoni Természettudományi Múzeumban tartottak meg.

“A klímaváltozás valószínűleg a legfontosabb kérdés a bolygónk számára, és a Forma-1 sem független ettől a témától. Úgy véljük, hogy a Forma-1 világméretű népszerűségével és élenjáró technológiájával fontos szerepet játszhat, de nemcsak a problémák megvilágításában, hanem azok megoldásában is. Például az FIA hatására a fékenergia-visszatápláló és -tároló rendszerek már 2009-től az autók részei lesznek” – mondta a csapat vezetője, Nick Fry.

Létrehoztak egy új weboldalt is, a myearthdream.com-ot, amely a holnapi naptól várja a látogatókat. Ezen bárki csatlakozhat a Honda kezdeményezéséhez. Akik pénzzel is támogatják a környezetvédelmi intézeteket, azok neve felkerül az új versenygépre.

A Universal Music és a Gatorade vállalatok már támogatják a Honda ötletét, de a csapatvezető elmondta, hamarosan a Fila, az IBM, az Instron, Oliver Sweeney, Perkin Elmer, Showa Denko, a TÜV, a GF Agie Charmilles is csatlakozik.

Egyelőre egyetlen szponzor felirata sincs az autón, nem tudni, hogy ez az évvégig így marad-e vagy csak a bemutatóra szólt.