Pilótaváltás a Hondánál 1

Pilótaváltás a Hondánál

A Honda Racing és a hozzá igen közel álló Super Aguri F1 is bejelentette szerdán, hogy milyen csapatösszeállítással vágnak neki a jövő évnek. Az már korábban biztos volt, hogy 2007-ben Rubens Barrichello és Jenson Button versenyezhetnek a Honda F1-eseivel, sőt Tacuma Sato helye sem volt kérdéses Aguri Suzuki csapatában. Ám a Honda tesztpilóta állása és a Super Aguri egyik versenyzői pozíciója még betöltetlen volt.

2007-ben távozik a Hondától Anthony Davidson, aki hat évig volt a gárda tagja. Davidson jövőre az Aguri versenyzője lesz. A brit versenyző összesen három Forma-1-es futamon indult, 2002-ben kétszer a Minardi, míg 2005-ben egyszer a Honda színeiben, egyik alkalommal sem ért célba.

Korábban kiemelkedő tehetségnek tartották Davidsont, ám nem sikerült versenyzői álláshoz jutnia. Tavaly még úgy tűnt, hogy esetleg Sato helyére kerülhet majd a Hondához, de Barrichello szerződésével ez az ajtó is bezárult.

Davidson helye sem marad üresen 2007-ben, a Honda leigazolta Christian Klient. Az osztrák fiút három futammal az idei évad vége előtt elküldték a Red Bull csapattól, mert nem hozta a tőle elvárt teljesítményt, David Coulthard rendre jobban végzett, mint ő. A csapatvezetés felajánlotta neki, hogy hajlandóak továbbra is támogatni, ha átnyergel az USA-ba és a ChampCar-ban versenyez tovább. Ő azonban ebből nem kért, így mennie kellett.

Klien hangoztatta, inkább tesztpilóta lesz a Forma-1-ben, minthogy más gyengébb kategóriában folytassa. Szóba hozták a Spykerrel is, de végül a Hondával kötött szerződést. 2007-ben Klien harmadik számú versenyző lesz, azaz, ha Barrichello vagy Button nem tud rajthoz állni, ő ugrik be helyettük. A pilóta három éve van a Forma-1-ben, új szerződése egy évre szól.

A Honda második számú tesztpilótája James Rossiter lesz, míg a Super Agurinál Sakon Yamamoto tölti be a tesztpilóta állást.