Új szamuráj a Forma-1-ben 1

Új szamuráj a Forma-1-ben

Még mielőtt hivatalosan bejelentették volna, hogy 2007-től a Williams Forma-1-es csapat Toyota-motorokkal indul, olyan pletykák is napvilágot láttak, hogy a V8-asokért Nico Rosberget kéri cserébe a japán gyártó.

Ám ez megdőlt, amikor a Toyota és a Williams bejelentette jövő évi csapatösszeállítását. Sőt, a Toyota nemhogy elszipkázná a pilótákat, hanem ő ad egyet a Williamsnek. A jövő évtől ugyanis a Toyota tehetségkutató program pilótája, Kazuki Nakajima lesz a brit csapat második tesztpilótája.

Kazuki annak a Satoru Nakajimának a fia, aki a nyolcvanas évek közepén és a 1990-es évek elején a Forma-1-ben versenyzett a Lotus és a Tyrell versenyautóival. A 21 éves Kazuki is gokarttal kezdte pályafutását tíz évvel ezelőtt, majd miután megnyerte a Japán Formula A bajnokságot, bekerült a Toyota Fiatal Pilóta programjába.

Ezek után bajnok lett a Formula Toyota sorozatban, majd a japán Formula 3-ba kerül, 2005-ben már a GT sorozatban indult, 2006-ben pedig a Formula 3 Euro sorozatában versengett.

2007-ben Nico Rosberg és az idei évben még tesztpilótaként dolgozó Alexander Wurz vezethetik majd a Williams versenyautóit.