Kedden ülésezett a Ferrari elnöksége Torinóban, és a megbeszélésen a luxus-autómárka vezérigazgatójává nevezték ki Jean Todtot, aki eddig a versenycsapatot irányította. Todt posztját Stefano Domenicali veheti át, aki a csapat sportigazgatójaként az elmúlt években is a főnök egyik közvetlen munkatársa volt.

Todt 1993-ban vette át az istálló irányítását, és jelentős szerepe volt az elmúlt tíz év sikereiben. Michael Schumacherrel és Ross Brawnnal hármasban éveken keresztül uralták a Forma-1-et.

A Ferrari vezérkara azt is bejelentette, hogy Ross Brawn, a csapat technikai igazgatója is elhagyja az olasz alakulatot. A szakember nem lép be más csapathoz, teljesen otthagyja a Forma-1-et. Brawn posztját november elsejétől Mario Almondo veszi át.

A 37 éves német pilóta múlt vasárnap, utoljára, 250. alkalommal vett részt Forma-1-es futamon, és a negyedik helyen végzett. Schumi csak akkor vonulhatott volna vissza nyolcszoros bajnokként, ha Brazíliában nyerni tud, és Alonso nem szerez pontot – írja a FigyelőNet.

Egyelőre nem tudni, hogy az új összeállítású csapat képes lesz-e elődeinek sikerét megismételni. Mivel azonban egyedül Kimi Raikkönen, – aki jövőre csapat pilótája lesz – nem tagja hosszú ideje a Ferrarinak, az állandoság még mindig adott.