Az idei bahreini rajt után jövőre ismét Ausztráliában veszi majd kezdetét a Forma-1 világbajnokság. Ez is kiderül a Nemzetközi Automobil Szövetség által kiadott végleges versenynaptárból.

Jövőre csak 17 helyszínre látogatnak el az autósport legjobbjai. Tavaly 19, idén pedig 18 futamot rendeztek a sorozatban. Megszűnik Németország és Olaszország kitüntetett szerepe, már nem rendezhetnek két futamot. Kikerült a naptárból a San Marinó-i Nagydíj és az Európai Nagydíj is.

Imolát felújítják, valószínűleg 2008-ban újra a sorozat része lehet, helyére az Olasz Nagydíj került a naptárban. Németországban az anyagi gondokkal küzdő pályák felváltva rendezik meg a nagydíjat. 2007-ben Nürburgring, 2008-ban Hockenheim ad otthont az eseménynek.

Egy év kihagyás után újra száguldhatnak a spa-beli versenypályán a pilóták. A belga pályát átépítették, idén ezért maradt ki. Ez a helyszín korábban már egyszer kikerült a naptárból, de akkor, többek között a pilóták nyomására, visszakerült.

Jövőre is a Magyar Nagydíj utánra iktatták be a teszttilalommal együtt járó háromhetes szünetet az F1-ben. A magyar futam 2007-ben is augusztus első hétvégéjére esik. A végleges naptárban helyet cserélt a Kínai és Japán Nagydíj.

2007 FIA Forma-1-es naptár:

Március 18. Ausztrália
Április 8. Malajzia
Április 15. Bahrein
Május 13. Spanyolország
Május 27. Monaco
Június 10. Kanada
Június 17. USA
Július 1. Franciaország
Július 8. Nagy-Britannia
Július 22. Németország
Augusztus 5. Magyarország
Augusztus 26. Törökország
Szeptember 9. Olaszország
Szeptember 16. Belgium
Szeptember 30. Japán
Október 7. Kína
Október 21. Brazília