Szárnymizéria, kizárták a Midlandet 1

Szárnymizéria, kizárták a Midlandet

Egyre több gond van a szárnyakkal a Forma-1-ben. Először a bahreini futam után a Ferrarit vádolták meg azzal, hogy a versenyautók hátsó szárnyai a sebesség növekedésére elhajlanak.

Azután felmerült a szabálytalan szárnyak használata a Renaultnál is, majd a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szárnycserére szólította fel a BMW és a McLaren csapatokat, mivel légterelőik nem feleltek meg az előírásoknak.

Az előző versenyen a BMW új függőleges szárnyakat helyezett el a versenyautóik orrán, amiről előzetesen ugyan egyeztettek az FIA-val, ennek ellenére a Német Nagydíjra a szövetség betiltotta őket. Ezen a futamon is gond volt aztán a szárnyakkal. A Midland Racing autói ugyanis nem mentek át az FIA verseny utáni műszaki ellenőrzésén.

A csapat autóinak hátsó szárnyai túlságosan puhák, így azok elhajolhatnak, jogosulatlan előnyhöz jutatva ezzel a gyors részeken a Midlandet. Emiatt kizárták a csapatot a versenyről, eredményüket törölték. Mivel Christijan Albers és Tiago Monteiro két kör hátrányban a 13., illetve a 14. helyen végzett, kizárásuk a futam végeredményét nem befolyásolja.