A Williams F1 és a Panasonic Toyota Racing csapat hosszú tárgyalás után három éves motorszállítói szerződést kötött, amely a 2007-es évtől lép érvénybe. A megegyezés szerint a jelenleg még Cosworth erőforrásokkal versenyző Willams csapat ugyanolyan motor kap a Toyotától, mint amit az a saját versenyautóiban is használ.

Bár a pályán ellenfelek lesznek a csapatok, azon kívül szoros együttműködésre törekednek, ami részben már idén is megvalósult, hiszen mindkét istálló idén váltott Michelinről Bridgestone abroncsokra.

“Rendkívül örülünk, hogy 2007-től mi láthatjuk el motorokkal a Williamst és együtt dolgozhatunk a csapattal, amely gazdag múltú és része a Forma-1 szellemiségének.” – mondta a Toyota alelnöke, Kazuo Okamoto.

“Ez az egyezség az egyik sarokkő a Williams számára a világbajnoksághoz. A Toyota lenyűgöző ipari óriás, abból fakadó rendkívüli hírnévvel, ahogy eléri a maga elé kitűzött célokat. Büszkék vagyunk, hogy támogatják erőfeszítéseinket, hogy ismét versenyképesek lehessünk.” – nyilatkozta Frank Williams.

Mindössze egy évig használta a Cosworth motorjait a brit csapat, tavaly még BMW erőforrásokkal indultak. Idénre a bajorok önálló csapatot hoztak létre a Sauber felvásárlásával.