Fisichella marad a Renault-nál 1

Fisichella marad a Renault-nál

Végleg eldőlt, hogy Fisichella marad a Renault-nál. “Nagyon fontos volt számomra, hogy minél előbb tisztázódjon a jövőm.” – mondta Giancarlo Fisichella, miután Renault csapat bejelentette, hogy szerződést hosszabbítanak az olasz versenyzővel.

Flavio Briatore, a Renault csapat vezetője így vélekedett a szerződésről: “Boldogok vagyunk, hogy jövőre is együtt dolgozhatunk Giancarlo-val. Fontos szerepe volt a sikereinkben tavaly és idén folytatta a fejlődést, erősítve a csapatot. Hiszünk benne, hogy 2007-ben is jól megy majd, nagy terveink vannak és Giancarlo képes ezeket elérni.”

Fisichella 2007-re kapott szerződést, ami azt is jelentheti, hogy a csapat hosszú távon nem számol vele. Egyelőre nem tudni, ki lesz a jövőre már a McLarennél versenyző Fernando Alonso utódja, de a Gazetta dello Sportnak Fischella annyit mondott, hogy finn nemzetiségű lesz a csapattársa.

Nagy valószínűséggel a Renault jelenlegi tesztpilótája, Heikki Kovalainen a befutó, akit Alonso-hoz hasonlóan a csapatvezető, Flavio Briatore menedzsel. Mindazonáltal továbbra sem kizárt, hogy Kimi Räikkönen igazol a franciákhoz, hiszen korábban a csapat vezetés úgy nyilatkozott, hogy egy igazi ászt szeretnének a távozó világbajnok helyére leszerződtetni.

Létezik egy olyan pletyka is, hogy valóban Räikkönen megy a Renaulthoz, de csak 2007-re, és 2008-tól a Ferrarinál versenyez, miután a hétszeres világbajnok Michael Schumacher jövő év végén befejezi pályafutását. Egyelőre azonban erről is keveset tudni, ugyanúgy mint a legtöbb pilóta jövőjéről. Fisichellával együtt csupán hat pilótának van biztos állása jövőre, Alonso (McLaren), Ralf Schumacher (Toyota), Jenson Button (Honda), Rubens Barrichello (Honda), Nick Heidfeld (BMW).