Tegnap az autosport.com is lehozta, hogy Mike Gascoyne elhagyja a Panasonic Toyota Racing-et. Bár hivatalosan még nem erősítették meg, de egy magas rangú bennfentes elismerte a távozás tényét. Az grandprix.com megkeresésére a karosszériáért felelős, Gascoyne nem kommentálta a hírt.

A Toyota vezetése a vezéráldozat mellett, teljes átszervezésen dolgozik, mert nem elégedettek a csapat idei teljesítményével. Bár a legutolsó, ausztrál futamon Ralf Schumacher felállhatott a dobogóra az első két versenyen csak szenvedett a csapat, annak ellenére, hogy a télen a autóik az elsők között készültek el.

Gascoyne 2003-ban érkezett a csapathoz és munkája 2005-re érett be, Jarno Trulli-val és Schumacherrel a Toyota a konstruktőri világbajnokság negyedik helyén végzett. Vélhetően idén még nagyobb a nyomás a csapaton, miután tavaly a Honda is önálló csapatot hozott létre, mindkét japán vezetés magának szeretné az első futamgyőzelmet.

A hírek szerint Pascal Vasselon veheti át a legjobban fizetett technikai igazgató helyét a kölni csapatnál. Vasselon tavaly óta dolgozott a Toyotánál, miután távozott a Michelin F1-es részlegétől. Gascoyne komoly szaktekintélynek számít Forma-1-es körökben, éppen ezért szerződtette a Toyota, bízva abban, hogy sikerült győztes autót építenie.

Frissítés:

Gascoyne távozását ma a Toyota hivatalosan is megerősítette. A szakambert a technikai kérdéseket érintő alapvető véleménykülönbségek miatt függesztette fel a csapat, utódját egyelőre nem nevezték meg.