Papírhadihajó-kiálllítás nyílt szombaton Budapesten, a Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. Az autizmus világnapján induló tárlat alkotásait egy autista művész készítette.

Nemes András Bence Egy hajóban evezünk című kiállításán 17 darab, 1:100-as méretarányban elkészült makett között csatahajókat, rombolókat, aknaszedő hajót, repülőgéphordozó hajót, valamint a Titanic utasszállító több mint 2,5 méteres, részletgazdag mását is megtekinthetik az érdeklődők.

A kiállított gyűjtemény nagyrészt az Amerikai Egyesült Államok Haditengerészetének hajóiból áll, de külön erre a tárlatra elkészültek a Leitha és Maros monitorok makettjei, így az Osztrák-Magyar Monarchia Haditengerészete is képviselteti magát. A szombaton 11 órakor megnyíló tárlatot egy hónapig, május elsejéig lehet majd látogatni.

Papírhajó-kiállítás a hadtörténeti múzeumban 1Április 2-a az autizmus világnapja. Az ENSZ kezdeményezésére tartandó világnap célja, hogy ráirányítsák a figyelmet az autista emberek problémáira, folyamatosan növekvő számára. E napon 2008 óta kék színűre világítanak ki egy-egy ismert épületet az akcióban részt vevő országokban. Magyarországon megközelítőleg 160 ezer ember él autizmus spektrumzavarral.