2009 óta megszokhattuk, hogy minden nyáron előáll a Codemasters (ma már az EA) az aktualizált Forma-1-es videojátékkal, melyet mindig csinosítanak, bővítenek és próbálnak érdekesebbé tenni. Az idei nyár azonban más lesz ebből a szempontból: nem azért, mert nem lenne F1 2022, hanem azért, mert más is lesz ezen kívül, hivatalosan a Forma-1-től.

Jön ugyanis az F1 Manager 2022, melynek címéből nem nehéz kitalálni, hogy itt a cél az lesz, hogy csapatfőnökként virágoztassuk fel istállónkat. A játékról túl sok infó nem jelent még meg, csak annyi, hogy idén nyáron érkezik, minden fontos platformon elérhető lesz, fejlesztője pedig a Frontier Developments – ők felelnek az Elite Dangerous, a Planet Coaster és a Planet Zoo játékokért is.

Hamarosan bárkiből F1-es csapatfőnök lehet 1Hamarosan bárkiből F1-es csapatfőnök lehet 2

A menedzselős F1-játékban nem kell vezetni, azonban szinte minden másért mi, a csapatfőnökök leszünk a felelősek: rálátásunk lesz mindenre az autófejlesztéstől a pilóták szerződésén át egészen a költségekig.

Hamarosan bárkiből F1-es csapatfőnök lehet 3Hamarosan bárkiből F1-es csapatfőnök lehet 4

A közelmúltban egyébként készült már egy motorsport témájú menedzserjáték. A Motorsport Manager a méltán népszerű Football Manager alkotóinak 2016-os munkája, melyet PC-re általában egészen olcsón be lehet húzni, és magyar nyelven játszható. Egyetlen hátránya csupán az, hogy nem F1-licenszelt termék, így F1-es pilótákkal az eredeti játékban nem találkozhatunk.

Hamarosan bárkiből F1-es csapatfőnök lehet 5

Motorsport Manager