Előbb vagy utóbb, de minden utasszállító gép egyszer megpihen a földön. Egy részük múzeumba, más részük a szeméttelepre kerül, de vannak esetek, amikor sikerül újrahasznosítani őket, és valamilyen értelmes célt szolgálnak.

Mind közül talán a legnagyobb üzletet egy brit magánrepülőtér vezérigazgatója, Suzannah Harvey ütötte nyélbe, aki jelképes összegért, egyetlen fontért megvette a British Airwaystől leselejtezett Negus 747-est még 2020 októberében. Az elmúlt 14 hónapban csak a frissen vásárolt repülőnek élt.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Negus (@negus747) által megosztott bejegyzés

Harvey ugyanis átalakította azt egy partirepülővé, melyet munkahelyén, a Costwold repülőtéren lehet meglátogatni, de leginkább kibérelni 400 ezer forintnak megfelelő óránkénti összegért. A 747-esből csak a külső, illetve a pilótafülke maradt érintetlen. A turistaosztályt kipucolták és egy táncteret álmodtak a helyére, egyedi megvilágítással és bárral.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Negus (@negus747) által megosztott bejegyzés

Az óránkénti 400 ezer forintos bérleti díj húzósnak hangzik, de abból a szempontból teljesen érthető, hogy maga az átalakítás forintban kifejezve 212 milliónál is többe került. A reptérigazgató szerint ideális helyszín lehet filmforgatásokhoz, szülinapi és céges bulikhoz, de akár esküvőkre is: ebben az esetben a bérlés 24 órára “csak” 5 millió forintnak megfelelő összegbe kerül.